top of page

חשיבותם הרבה של נוגדי החמצון כנגד הרדיקלים החופשיים

עודכן: 30 באפר׳


"במקום שיש בריאות, יש תקוה, ובמקום שיש תקווה יש הכל" (פתגם ערבי).





-הירקות והפרות

נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים



ודאי שמעתם לא פעם את המושגים הללו, אלה הם מושגים המתקשרים לאיכות החיים הטובים שלכם. וחשוב מאד שתדעו! בקצרה!


רדיקלים חופשיים:


אלו הן אותן מולקולות שמנסים לפגוע בגופנו כגון: העשן שיוצא מהמכוניות ומהמפעלים, השמן השרוף שהצ'יפ מטוגן בו עשרות פעמים, הג'נק פוד וכו' וכו', הם נקשרים למחלות שונות ובראשם הסרטן, וכן לתהליכי הזדקנות מוקדמת.


נוגדי חמצון:


(נקראים גם אנטיאוקסידנטים, ויטמינים שונים חומרי הצבע בפרות והירקות הנקראים גם פיטוכימיכלים, סלניום וכו').


אלו הם האלקטרונים עם מטען שלילי המגינים על הגוף מפני הרדיקלים החופשיים. הם נמצאים במזוננו, והם נלחמים נגד הרדיקלים החופשיים.


המזונות העיקריים המכילים נוגדי חמצון הם בעיקר הירקות והפרות.



ראה סרטון על נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים

סירטון שיצרתי


 

הירקות



הצילום שלי ברומא


לדעתי הירקות הם המלך של התזונה הבריאה, וכי למה? אין ספק שהמחקרים הרבים הוכיחו חד משמעית שירקות זה חשוב!


אמנה לכם מספר טעמים מדוע ירקות הם טובים.


1. מכילים ויטמינים ומינרלים שיש בהם את מרב נוגדי החמצון המגנים עלינו ממחלות, ומחזקים את מערכת החיסון, (הם נחשבים כגורמים למניעת סרטן).


2. כמו כן הם מאטים את תהליכי ההזדקנות.


3. המינרלים הם החשובים בתחזוקת הגוף כמו סידן מגנזיום אשלגן הטובים נגד בריחת עצם (אוסטאופרוזיס) חיזוק הלב ועוד...


4. מכילים סיבים תזונתיים שטובים מאד למערכת העיכול.


5. עוזרים להורדת משקל כיוון שהם סופחים את הנוזלים וגורמים לשובע.


6. הם גם סופחים אליהם את הסוכר והכולסטרול שנמצאים אצלנו בדם.



טיפים:


א. צריך לאכול את הירקות לפחות ב-5 צבעים כי כל צבע הוא נוגד חמצון אחר.


ב. רצוי לאכול את הירקות עם מעט שומן כי ויטמינים מסוימים כמו ויטמין A נטמעים בגוף דווקא עם השומן.


ג. טובים מאוד לדיאטה - לירקות אין כמעט קלוריות, והמעט מאד שיש מתבזבזים בפעולת האכילה שלהם. הם גם ממלאים את הקיבה במקום מזון נוסף.


ד. הירקות מכילים בנוסף, גם ויטמין C המצויין להצטננויות,

ודבר חשוב נוסף, כשאוכלים מזון המכיל ברזל כמו בשר, טוב לאכול יחד עם הירק - ויטמין C, וזאת כדי שהברזל ייספג טוב יותר בגופנו.


ה. ירקות ממשפחת הכרוביים הם טובים מאוד למניעת מחלת הסרטן.


ו. ירקות מבושלים -רצוי לאדות, ולהוריד מהאש לפני ריכוך יתר, וזאת על מנת לשמור על ערכם התזונתי. אפשר לשטוף במים קרים וכך גם שומרים על הצבע שלהם.


ז. צריך לאכול את הירקות מדי יום ביומו, מכיון שהויטמינים השונים אינם נאגרים בגוף, כדוגמת הברזל שאותו אפשר לאכול אחת למספר ימים, כי נאגר בגוף.


ח. רצוי לאכול את הסלט סמוך מאד לזמן הכנתו, כיוון שהויטמינים מתנדפים בחיתוך.


ט. אפשר להוסיף לסלט חלבון כמו טונה, ביצה, גבינה, וכך זה יהווה ארוחה בפני עצמה.


י. כדי שהסלט יהיה טעים וגם מזין אני נוהגת להוסיף בוטנים או גרעינים או אגוזים לא קלויים, וכן פרי כלשהו שגורם למתקתקות מסוימת בנוסף לשמן זית ולימון שזה חובה.


י"א. חמש הירקות הבריאים ביותר לפי הצבעים: האיפיון העיקרי:

1. צבע אדום - פלפל - מכיל ויטמין C בכמות גדולה מאד, נלחם במחלות .

2. צבע ירוק - ברוקולי - מונע סרטן.

3. צבע סגול - כרוב סגול - מונע סרטן

4. צבע לבן - שום ובצל האנטיביוטיקה של הטבע.

5. צבע כתום - גזר - מכיל שפע של ויטמין A שבמיוחד טוב לעיניים.


לציין שכל הרשום בקשר לצבע, אלו הם רק המאפיינים הבולטים מבין הויטמינים והמינרלים העיקריים שיש בהם, כמובן שהם מכילים ויטמינים ומינרלים נוספים רבים.


כמו כן ישנן עוד שפע של ירקות שנחשבים לטובים מאד, ורצוי לאכול מהכל.



צורת הבישול שלי מהירה ומזינה

אני מכניסה ירק, כמו שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית בסיר אדים מעל

סיר מים רותחים, ומאדה מספר דקות ,

שוטפת במים קרים לשמירת הצבע, מכניסה לקערית ומתבלת בשמן זית,

מלח ופלפל, ומי שאוהב, גם לימון סחוט,

הכי קל, הכי בריא.




כל יום סלטים, כל פעם בצורה שונה


הסלטים שאנחנו אוכלים

סלטים הם אהובים עלי מכל מזון אחר






 


הפירות


כל הסגולות הנמצאים בירקות נמצאים גם בפירות ! למעט :


הפירות מכילים סוכר רב, לכן, מי שיש לו סוכרת או אפילו נטייה לסוכרת, רצוי למעט בפירות כמו 2-3 ליום .


הפירות מתחלקים לקבוצות לגבי הסוכר שלהם.


הצילום שלי ברומא


הטבלה ממגזין "מנטה"


א. פירות עם הכי הרבה סוכר הם: ענבים, מנגו, דובדבנים. (עם הדובדבנים יש לי קצת בעיה אישית, בעבר קראתי כתבה שהם דווקא טובים לסוכר) אז בואו לא נגזים בשום דבר.


ב. פירות עם סוכר ברמה בינונית:

תפוחים, אגסים, אפרסקים שזיפים קיוי פרי הדר.


ג. פירות עם סוכר ברמה נמוכה:

אבטיח מלון פפאיה תות שדה פטל ,רימון, בננה, אבוקדו, תותים, גויבה, מלון, רימון. אגב, גם עם האבטיח קראתי דעות שונות בקשר לסוכר. אז כפי שאמרתי הכל במידה.


הערה אישית: בנושא כמות הסוכר בפרות - לפי חומר רב שקראתי זה לא אחיד, לדעתי בגלל שהפירות מכילים הרבה סיבים עם המון ויטמינים, אני אישית לא מסתייגת מהם..... אתם תשפטו.


​כנסו לכתובת הזו:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4451582,00.html פירות וסוכרת



סירטון שיצרתי





"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

bottom of page