top of page

מה הם החלבונים במזון ומדוע הם חשובים לגופנו

עודכן: 6 במאי

"חייב אדם שיאכל על מנת שיחיה ולא שיחיה על מנת שיאכל"

(מתוך המחזה "הקמצן")





אחד משלושת אבות המזון


חלבונים מן החי:

בשרים עופות דגים מוצרי חלב וביצים



חלבונים מן הצומח:


טופו, קינואה שקדים, שיבולת שועל, גרעיני דלעת - וגם...

קטניות - אותם נפרט בקטגוריה של הדגנים והקטניות.


החלבון - זהו המקום השלישי מלמעלה בפירמידת המזון, זה גם אחד מאבות המזון שלא נוכל להתקיים בלעדיהם.





תפקידם:

1. בניית תאים ורקמות בגוף.

2. בניית תאי שריר.

3. משמש כתעלות זרז להעברת מזון וחמצן לתאי הגוף, ומסרים בין התאים.

4. ישנם חלבונים ייחודיים שהם נוגדנים במערכת החיסון שתוקפים חומרים זרים לגוף.

מחסור בחלבון מהווה בעיות בריאותיות כמו בעיות התפתחות, בעיות פוריות, ומערכת חיסון חלשה.

טיפ:

ביצים - מוכרות לגמרי - מידע חיוני שיפתיע אותכם


בעבר חשבו שהן מסוכנות לבריאות, אבל היום אנו יודעים שלא כך הדבר - ההפך הוא הנכון:


במחקרים החדשים והמתקדמים הוכיחו בלי שום צל של ספק, שהערכים התזונתיים שבביצים דווקא מפחיתים את הסיכון למחלות לב וזיהומים כרוניים כולל הפחתת סיכון לשחיקת עצמות, דמנציה ואלצהיימר.


1. החלבון (לבן) של הביצה הוא החלבון הכי מזין שיש.


2. בחלמון (צהוב) של הביצה יש ברזל, סידן, וויטמינים D A E K ואומגה 3, חומצה פולית וויטמין B12.


3. החלמון מכיל: נוגדי חמצון לוטאין וזיאקסנטין לעיניים , וכן את החומר כולין שבעיקר ממלא בתפקידים מרכזיים בהתפתחות המוח והזיכרון.

הסבר קצר:

נוגדי חימצון אלו הם אותם נוגדנים שנלחמים ברדיקלים החופשיים. רדיקלים חופשיים אלו אותן מולקולות שמנסים לפגוע בגופנו). (פרוט על נוגדי החימצון במדור "ירקות ופרות").

ועכשיו לגבי כותבת שורות אלו: אנחנו במשפחה אוכלים 7 ימים בשבוע ביצים!














"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

bottom of page