"המזון הוא התרופה, בעיקר תרופה מונעת" (הרמב"ם).
שומנים הם אחד משלושת אבות המזון
רמה שניה בפירמידת המזון
המעמד השני מלמעלה בפירמידה הם השומנים - בגדול אנו מבחינים בין 2 סוגי שומנים עיקריים: ה"טובים" וה"רעים". כמובן שכדי לשמור על בריאותנו, אפרט לכם את הסוגים :
השומנים "הטובים":
שמנים מן הצומח: זית, אבוקדו, קוקוס, זרעי פשתן, אגוזים - סוגים שונים, שקדים, וגרעינים - סוגים שונים, שומשום, טחינה, זרעי צ'יה.
שמנים מן החי: שמן דגים אומגה 3 , ביצים.
והרי מספר דוגמאות לשומנים טובים - ומדוע הם טובים.
1. שמן קוקוס - מכיל: אומגה 3, 6, ו-9 ששומרים על כלי הדם הלב והמוח ומאזנים את הכולסטרול, מפחיתים דלקות ותומכים במערכת החיסון.
2. שמן אבוקדו -עשיר בויטמינים B, E, ו-K. מגנזיום ואשלגן. גם כן מאזן את רמת הכולסטרול בדם ומשפר את בריאות הלב.
3. שמן זית - מכיל ויטמינים E,A, K, יש לו חומצות שומן שהגוף אינו מייצר, שמסייע בתהליך הגדילה, שומר על בריאות העור ומאזן את רמות השומנים בדם. צ"ל מיוצר בכבישה קרה עם רמת חומציות פחות מ-1%. שמן זה הוא הכי מומלץ.
4. זרעי פשתן - עשירים בחלבון, אומגה 3, ויטמין B1, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. מומלץ לאכול אותם טחון כי זה אינו מתעכל.
5. אגוזי ברזיל - עשירים במגנזיום וויטמין B1 ויותר מכל סלניום, שחשוב כנוגד חימצון חזק. אבל דווקא בגלל זה אסור לאכול יותר מדי, רצוי 2-4 ביום.
6. שקדים - מכילים: חלבון סיבים תזונתיים וויטמינים E ו-B , אשלגן, סידן, ברזל ומגנזיום. כמו כן מאזנים את רמות השומן ומורידים כולסטרול רע.(כמובן לא לקלות אותם).
7. הביצים - מזינים במיוחד- חלבון ברמה איכותית הגבוהה ביותר, להם הקדשתי מאמר בנפרד, " ביצים - מוכרות לגמרי - מידע חיוני שיפתיע אותכם" במדור החלבונים.
אצלנו בבית משתדלים להכניס לבית "שומנים טובים".