top of page

נזקי הסוכר גם בכבד השומני

עודכן: 27 במרץ 2020

"כוח הוא היכולת לשבור חטיף שוקולד לארבעה חלקים עם הידיים בלבד ואז לאכול רק חלק אחד" (דורותי פארקר).


שומני הכבד בעקבות הסוכר הורסים את הכבד



סוכרים ומתוקים

נמצאים בראש פירמידת המזון - פרושו של דבר, כמה שפחות לאכול מזה, מבחינתי, להימנע...



סירטון שיצרתי


קינוחים ומתוקים:

אם אני אופה עוגה או עוגיות, אז תמיד מקמח כוסמין מלא. או מקמח לבן+קמח מלא. וכמובן מעט מאד ממתיק רצוי בריא. האמינו זה קצת יקר אבל טעים מאד.


מעט ידע על הסוכר:


סוכר = פחמימה ריקה - פרוש הדבר: הפחמימה אינה מועילה במאומה לגוף, אלא ההפך, יש בה קלוריות מיותרות הגורמות להצטברות של שומנים רעים (טריגליצרידים).

הסוכר מצוי במזונות רבים גם כמרכיב סמוי במזון, הוא מופיע תחת שמות רבים כמו: סירופ תירס, דקסטרוז, מלטוז, גלוקוז, פרוקטוז.


נתון עצוב ומדאיג במיוחד הוא, שקצב חולי הסוכרת בעולם עולה, וניתן למנוע זאת ע"י אכילת מזונות בריאים.


ההמלצות שלי לקינוחים: ראשית, למעט בצריכה ככל שניתן, לציין שגם מזונות שנחשבים לבריאים מכילים סוכר, לדוגמא: חטיפי בריאות, ירקות משומרים, רוטב עגבניות, דגני בוקר, חמאת בוטנים וכו'.


אם אופים או קונים עוגות, או עוגיות אז תמיד מקמח מלא וממתיק בריא כמו סטיוייה, דבש חרובים, דבש תמרים, כמובן הכל באיכות גבוה ללא תוספת סוכר. לאלו שכבר חלו בסוכרת רצוי להימנע גם מזה.


סוכר שולחני מזוקק נקרא גם סוכרוז, ממנו מכינים את הממתקים, העוגות השתייה המתוקה וכן ממתיקים אתו מזונות רבים שנכנסים לפה ואף נהנים.

הוא שונה מהסוכר הטבעי בגלל העיבוד שלו, אין בו, לא ויטמינים לא מינרלים ולא סיבים תזונתיים , הוא נכנס במהירות לזרם הדם ורק נזקים רבים הוא גורם.

רק לידיעה כללית: לטעם מתרגלים, כמו סוכר ומלח, וברגע שרוצים להוריד מתיקות או מליחות מפחיתים בהדרגה, ותאמינו זה עובד, מניסיון, רק התמדה זו מילת המפתח.


מדוע לצאת למלחמה על דבר שכל כך אהוב על כולנו, ומביא מצב רוח טוב?


אפרט לכם 10 תובנות מדוע לא סוכר.


1. הסוכר הופך את האיברים הפנימיים שלנו לשמנים, כדוגמת הכבד, כתוצאה מכך,נגרמת פגיעה בתפקודו עד לאי ספיקת כבד.


2. הסוכר מעלה את הסיכון לסוכרת - מחלה איומה. (פרוט על המחלה תמצאו במדור שלי בריאות-הסוכרת המסוכנת).


3. הסוכר משפיע לרעה על הלב ולחץ הדם ומעלה את הסיכון להתקפי לב ולאירועים מוחיים.

הסבר: הסוכר מעלה את רמת האינסולין, ולכן זה פוגע בעורקים שלנו, וכתוצאה מכך לחץ דם הופך להיות גבוה והעורקים המתחברים ללב ולמוח נסתמים.


4. הסוכר מעלה את הכולסטרול הרע LDL ואת השומנים {טריגליצרידים}.


5. הסתברות גבוהה לאלצהיימר - קיים קשר בין אינסולין גבוה+השמנת יתר. וזה יכול לגרום לאלצהיימר או לחלופין דמנציה מהירה.


6. הסוכר ממכר כמו שמתמכרים לסמים.


7. הסוכר פוגע בהורמון לפטין-זהו הורמון שמווסת את הרעב והשובע בגוף, ומכיון שהגוף נפגע, אנו זוללים יותר.


8. הסוכר מעייף - כיוון שהוא מקפיץ במהירות את האנרגיה ואח"כ מוריד אותה בחדות.

הסבר: ברגע שאנחנו אוכלים את הסוכר יש את הרגשת ה-היי, תכף לאחר מכן יש את ההתרסקות


9. הסוכר בעקיפין גורם לעצבות ולמה? בניגוד לידוע לנו שזה מעלה את רמת הסרטונין במוח, ההסבר הוא: הסוכר פוגע ברמת האינסולין {המווסת סוכר}, הוא משפיע לרעה על רמת ההורמון דופמין המשתחרר מהמוח.


10. הסוכר הורס את עור הפנים, מכיוון שיוצר חומרים הרסניים {גליצטינים} שפוגעים בקולאגן ואלסטין שמגמישים את העור.


11. הסוכר הוא קלוריות ריקות הגורמות להשמנה מיותרת.


12. הסוכר הוא גורם לכבד שומני - עניין מסוכן בפני עצמו, עד להשתלת כבד










ילדים וחטיפים מתוקים




כדאי להיכנס לסרטון הנחמד, ההנאה כולה שלכם




1. רצוי מאד להרגיל את הילדים מקטנות, שדברים מתוקים זה פירות. אם לא טעים להם אז...


2. כדאי להרגיל את הילדים לשתות שיק פירות עם חלב, או רק עם קרח.

לא משנה איזה חלב, קוקוס, סויה, שקדים וכו' הנכדים שלי מאד אוהבים חלב פרה, למרות שיש רוב בציבור הטוענים כי חלב פרה מזיק, לדעתי זה לא טוב למי שאלרגי ללקטוז (סוכר החלב) של החלב. אני גם מסכימה שבגלל כל האנטיביוטיקות ששמענו עליהם שנמצאים בחלב פרה... (לאחרונה האזנתי לפרופסור ידוע בתה"ש שאמר שהחלב בסדר גמור). לסיכום: לא צריך להגזים בשום דבר.


3. כנסו לגוגל וראו עולם שלם של קינוחים בריאים.


4. לא להכניס הביתה מוצרים שאינם בריאים, עשויים מסוכר, קמח לבן ושומן, אפשר לקנות להם מדי פעם כשיוצאים, משהו חד פעמי, וכך לא רצים לארון או למקרר ולא מתפתים.


5. כדאי לדעת, השתייה המתוקה כולל שתיית דייט הוא הרעל הכי משמעותי שלנו, כי שתייה מן הסתם נצרכת יותר ממזון, ומבלי להרגיש כל כוס מכילה כ-5 או יותר כפיות סוכר, תוכלו לעשות את החשבון, השמנה מיותרת. לציין גם שזה גורם להפרעות קשב וריכוז לילד, וגם לנו.


6. אם לא אוהבים מים, כדאי להרגיל את עצמנו לשתות מים בתוספת לימון ונענה, ואם חייבים מתוק אז עם מעט סטיביה.



טיפים

1. כשאתם משתוקקים למשהו מתוק וטעים, אפשר לטעום מעט, ולשחזר בראש, שהנגיסות הבאות הן באותו הטעם. (זה צריך להיות מוטמע בראש, עלי זה עובד).

2. קצת על ממתיקים מלאכותיים ועל השמנה:

א. במחקרים מסוגים שונים הוכח כי לממתיקים המלאכותיים יש נזק כמעט כמו סוכר וזאת מפני שהם משנים את אוכלוסיית החיידקים במעיים.

ב. במחקרים אחרים על בעלי חיים, הוכיחו שממתיקים מפעילים מנגנון הנאה במוח הקשורים בטעם המתוק, וזה גרם להם לאכול דווקא כמויות גדולות יותר של מזונות מתוקים כדי להשלים את החסר וכך הם שמנו.

ג. דבר נוסף בקשר לממתיקים המלאכותיים, בגדול מסתבר שאלו הם רעלים הגורמים תופעות קשות לגופנו.

(כנסו למדור שלי: בריאות - המזון המתועש וקראו)

אני מצרפת בזאת קישור לממתיקים מלאכותיים - ממליצה לקרוא.

מחקר מכון ויצמן

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000973011







"היו מזונותיך תרופותיך  ותרופותיך מזונותיך"

היפוקרטס.

bottom of page